defibrilatoarele
pentru Acces Public
Heartsine®

compact,
ușor de utilizat,
tehnologie
salvatoare de vieți

Stopul cardiac este una dintre principalele cauze de moarte subită la nivel global, afectând aproape 6 milioane de oameni în fiecare an. Rata de supraviețuire de sub 5% face ca stopul cardiac să fie răspunzător de mai multe victime decât cancerul de sân, cancerul pulmonar sau bolile asociate HIV/SIDA. Apare de obicei în mod abrupt, fără nici un avertisment și statisticile spun că în peste 84% din cazuri intervine în afara spitalului.

În cazul unui stop cardiac timpul este critic. Un studiu al Asociației Americane de Cardiologie (AHA) arată că pentru fiecare minut de întârziere, de la momentul apariției stopului cardiac și până la defibrilare, șansele de supraviețuire ale victimei scad cu 7-10%. Cu o viteză de reacție a serviciilor de urgență în mod tipic de peste 10 minute, cel mai probabil scenariu de salvare a vieții rămâne în mâinile salvatorilor aflați în preajma victimei.

De aceea a apărut necesitatea defibrilatoarelor pentru acces public.

Defibrilatoarele pentru acces public pot fi folosite de persoane neinstruite pentru a crește șansele de supraviețuire în caz de stop cardiac cu până la 75% prin administrarea unui șoc salvator de viață în primele minute de la apariția stopului cardiac. Aceste dispozitive portabile sunt frecvent puse la dispoziția populației în locuri aglomerate precum mall-uri, complexe sportive, centre de afaceri, aeroporturi, avioane, cazinouri, hoteluri și școli.

Defibrilatoarele pentru Acces Public HeartSine®

HeartSine® Technologies este lider mondial în producția de dispozitive medicale pentru tratamentul salvator de vieți al stopului cardiac. Proiectate în mod specific pentru salvatori, indiferent de nivelul de pregătire medicală a acestora, defibrilatoarele semiautomate HeartSine® au schimbat modul în care terapia de urgență este administrată victimelor din întreaga lume.

Defibrilatoarele Heartsine samaritan® PAD au greutate redusă, sunt compacte, ușor de utilizat, fiabile, având garanție de 10 ani de la data fabricației.

Comenzile auditive și vizuale ghidează utilizatorul pas-cu-pas în procesul de salvare a vieții.

HeartSine® Technologies produce 3 modele de defibrilatoare pentru acces public:

Defibrilator
semiautomat
samaritan®
PAD 350P

Heartsine samaritan® PAD 350P este un defibrilator semiautomat extern (AED) care analizează ritmul cardiac și administrează șoc electric victimei unui stop cardiac pentru a restabili ritmul cardiac normal. Acest dispozitiv ghidează salvatorul, cu ajutorul comenzilor auditive și vizuale ușor de urmărit, în toate etapele defibrilării, de la aplicarea padelelor de defibrilare și până la administrarea șocului.

vezi detalii

Defibrilator
semiautomat
samaritan®
PAD 500P

cu asistență RCP (resuscitare cardio-pulmonară)

Indiferent dacă este vorba despre un salvator profesionist sau un laic, ghidurile AHA/ERC acordă o mare importanță resuscitării cardio-pulmonare (RCP) în scopul creșterii șanselor de supraviețuire în urma unui stoc cardiac.
Defibrilatorul Heartsine samaritan® PAD 500P cu asistență RCP are la bază caracteristicile și beneficiile modelului 350P la care se adaugă feedback-ul în timp real pe care îl oferă salvatorilor cu privire la eficiența manevrelor de resuscitare.

vezi detalii

Defibrilator
semiautomat personal
Samaritan®
PDU 400

Defibrilatorul personal Heartsine® PDU 400 este un defibrilator semiautomat portabil care a fost conceput pentru a acoperi un risc crescut de stop cardiac pe care îl are o persoană, potențială victimă.
PDU 400 este un dispozitiv de unică folosință, o unitate compactă ce integrează bateria și padelele autoadezive pentru defibrilare – tot ce e nevoie pentru a salva viața unui prieten sau membru al familiei.

vezi detalii

Detalii Samaritan® PAD 350P

PAD 350P este un dispozitiv care încorporează o tehnologie sofisticată într-o formă simplă, intuitivă, ușor de folosit. PAD 350P utilizează cartușul de unică folosință Pad-Pak™ ce conține bateria și padelele autoadezive pentru defibrilare, prezentând avantajul monitorizării unei singure date de expirare (4 ani de la data fabricației) și al unei singure componente care trebuie înlocuită după utilizare.

samaritan® PAD 350P poate fi folosit atât la pacienți adulți cât și la copii.

Caracteristici și beneficii

Garanție: 10 ani de la data fabricației

Portabil și ușor: având o greutate de numai 1,100 kg cântărește cu până la 56% mai puțin decât orice alt defibrilator portabil

Cel mai ridicat nivel de protecție împotriva prafului și umidității: în conformitate cu standardul IP56

Tehnologie avansată: pentru cartușul Pad-Pak™, pentru forma de undă bifazică aplicată la defibrilare SCOPE™ și pentru evaluarea ritmului cardiac și maximizarea eficienței șocului administrat

Ușor de utilizat: comenzi vocale, semnale auditive și indicatoare vizuale ce ghidează utilizatorul pe parcursul întregului proces, inclusiv coordonarea resuscitării în conformitate cu protocoalele medicale în vigoare. Comenzile vocale sunt în limba română!

Operare din două butoane: dispozitivul este prevăzut cu 2 butoane, ON/OFF și ȘOC

Gata de utilizare: odată pus în funcțiune, samaritan® PAD 350P este pregătit pentru utilizare iar indicatorul de stare luminează intermitent pentru a indica faptul că sistemul este operațional și poate fi folosit imediat. Dispozitivul își face săptămânal o autotestare a întregului sistem.

Două componente, un singur termen de expirare: cartușul Pad-Pak™ încorporează bateria și o pereche de padele autoadezive de defibrilare care au o singură dată de expirare, notată pe cartuș. Această dată este de 4 ani de la data fabricației.

Cost redus de utilizare: singurul element consumabil al samaritan® PAD 350P este cartușul Pad-Pak™, a cărui dată de expirare trebuie monitorizată și înlocuirea acestuia e necesară doar o dată la 4 ani.

Protejează atât adulții cât și copiii: pentru pacienții sub 25 kg (uzual copii între 1 și 8 ani) se utilizează cartușul special conceput Pediatric-Pak™ ce asigură nivelul de energie suficient defibrilării pediatrice

Sistem ușor de actualizat: prin simpla conectare a dispozitivului la un calculator, cu ajutorul cablului de date inclus în configurația de livrare, se pot face gratuit actualizări ale sistemului de operare în conformitate cu cele mai noi ghiduri AHA/ERC. Toate up-grade-urile sunt disponibile pe site-ul producătorului www.heartsine.com secțiunea “support”.

Date tehnice:

Dimensiune: 20 x 18,4 x 4,8 cm

Greutate: 1,1 kg inclusiv bateria PAD-PAK™

Defibrilarea:

Forma de undă: Unda bifazică SCOPE® (formă de undă autocompensată)
Formă de undă bifazică optimizată cu compensare a energiei, pantei şi anvelopei pentru impedanţa pacientului.

Selectarea energiei: Este configurabilă cu Saver™ SW. Setările preconfigurate din fabricaţie sunt:

AHA ERC 2010 Adult 1. Şoc 150 J 2. Şoc 150 J 3. Şoc 200 J
AHA ERC 2010 Pediatric 1. Şoc 50 J 2. Şoc 50 J 3. Şoc 50 J

Timp de încărcare: 150 J în sub 8 secunde, 200 J în sub 12 secunde.

Controale:şoc, on/off

Sistemul de analiză a pacientului

Metodă: evaluează ECG-ul pacientului, calitatea semnalului, integritatea contactului electrozilor şi impedanţa pacientului pentru a determina necesitatea defibrilării

Senzitivitate/specificitate: în conformitate cu cerinţele AAMI DF80:2003

Condiţii fizice şi de mediu

 • Temperatură de operare: 0°C la 50°C
 • Temperatură de depozitare: -10°C la 50°C
 • Umiditate relativă: 5% - 95% (fără condens)
 • Rezistenţă la apă: IEC 60529/EN 60529 IP56
 • Altitudine: 0 la 4575 m
 • Şoc: MIL STD 810F Metoda 516.5 Procedura I (40G)
 • Vibraţii:
  • MIL STDF Metoda 514.5+
  • Categoria 4 transport camion
  • Categoria 7 vehicul aviatic – Jet 737 şi aviaţie generală
 • EMC: EN60601-1-2 a doua ediţie 2001
 • Emisii radiate: CISPR11:1997 +1A:1999+A2:2000
 • Imunitatate descărcare electrostatică: EN61000-4-2:1995 (8KV)+A1:1998+A2:2000
 • Imunitate RF: EN61000-4-3:1996, 80MHz – 2.5GHz, (10V/m)+A1:1998+A2:2000
 • Imunitate câmp magnetic: EN61000-4-8:1993 (3A/m)+A1:2000
 • Vehicul aviatic: RTCA/DO – 160D: 1997, secţiunea 21 (categoria M)

Managementul datelor

 • Tip: memorie internă
 • Capacitatea memoriei: 90 minute de ECG şi înregistrare evenimente/incidente
 • Capacitate suplimentară: cablu USB conectat la PC şi software compatibil Windows Saver® EVO (se descarcă gratuit de pe site-ul producătorului)

Pachet baterie + electrozi PAD-PAK

 • Durata de viaţă a carcasei: se verifică data expirării (4 ani de la data fabricaţiei)
 • Greutate: 0,2 kg
 • Dimensiune: 10cm x 13,3cm x 2,4cm

Baterie

 • Tip: Dioxid de Litiu Mangan (LiMnO2), 18V 1,5Ah
 • Capacitate: peste 60 şocuri la energie maxima (200J)

Electrozi

 • Durata de viaţă: 4 ani de la data producţiei
 • Electrozi: electrozi de unică folosinţă Samaritan®
 • Amplasare: anterior – lateral (adult), anterior – posterior (pediatric)
 • Zonă activă cu gel: 100 cm2
 • Lungimea cablului: 1 m

Galerie Imagini

Detalii Samaritan® PAD 500P

RCP – resuscitarea cardio-pulmonară combină compresiile toracice, ce stimulează circulația sângelui între inimă și toate organele vitale și respirația în căile respiratorii ale victimei, pentru a furniza oxigen.

Defibrilatorul samaritan® 500P îi oferă salvatorului instrucțiuni în timp real cu privire la compresiile toracice efectuate, care sunt atât sub formă de comenzi vocale (“Compresii bune”, “Împingeţi mai puternic”, “Împingeţi mai rapid” sau “Împingeţi mai lent”) cât și sub forma unor indicatoare luminoase pe fața dispozitivului.

Imediat după comanda vocală “Începeți resuscitarea” se aude un semnal sonor ritmic, ca un metronom, care ajută salvatorul să efecuteze compresiile cu frecvența corectă. Obiectivul urmărit în timpul resuscitării este să se audă comanda “Compresii bune” iar indicatorul RCP să afișeze lumina verde.

Defibrilarea este ușoară, partea mai dificilă și mai solicitantă o reprezintă resuscitarea.

Caracteristici și beneficii

Garanție: 10 ani de la data fabricației

Portabil și ușor: având o greutate de numai 1,100 kg cântărește cu până la 56% mai puțin decât orice alt defibrilator portabil

Cel mai ridicat nivel de protecție împotriva prafului și umidității: în conformitate cu standardul IP56

Tehnologie avansată: pentru cartușul Pad-Pak™, pentru forma de undă bifazică aplicată la defibrilare SCOPE™ și pentru evaluarea ritmului cardiac și maximizarea eficienței șocului administrat

Ușor de utilizat: comenzi vocale, semnale auditive și indicatoare vizuale ce ghidează utilizatorul pe parcursul întregului proces, inclusiv coordonarea resuscitării în conformitate cu protocoalele medicale în vigoare. Comenzile vocale sunt în limba română!

Operare din două butoane: dispozitivul este prevăzut cu 2 butoane, ON/OFF și ȘOC

Gata de utilizare: odată pus în funcțiune, samaritan® PAD 500P este pregătit pentru utilizare iar indicatorul de stare luminează intermitent pentru a indica faptul că sistemul este operațional și poate fi folosit imediat. Dispozitivul își face săptămânal o autotestare a întregului sistem.

Două componente, un singur termen de expirare: cartușul Pad-Pak™ încorporează bateria și o pereche de padele autoadezive de defibrilare care au o singură dată de expirare, notată pe cartuș. Această dată este de 4 ani de la data fabricației.

Cost redus de utilizare: singurul element consumabil al samaritan® PAD 500P este cartușul Pad-Pak™, a cărui dată de expirare trebuie monitorizată și înlocuirea acestuia e necesară doar o dată la 4 ani.

Protejează atât adulții cât și copiii: pentru pacienții sub 25 kg (uzual copii între 1 și 8 ani) se utilizează cartușul special conceput Pediatric-Pak™ ce asigură nivelul de energie suficient defibrilării pediatrice

Sistem ușor de actualizat: prin simpla conectare a dispozitivului la un calculator, cu ajutorul cablului de date inclus în configurația de livrare, se pot face gratuit actualizări ale sistemului de operare în conformitate cu cele mai noi ghiduri AHA/ERC. Toate up-grade-urile sunt disponibile pe site-ul producătorului www.heartsine.com secțiunea “support”.

Date tehnice:

Dimensiune: 20 x 18,4 x 4,8 cm

Greutate: 1,1 kg inclusiv bateria PAD-PAK™

Defibrilarea:

Forma de undă: Unda bifazică SCOPE® (formă de undă autocompensată)
Formă de undă bifazică optimizată cu compensare a energiei, pantei şi anvelopei pentru impedanţa pacientului.

Selectarea energiei: Este configurabilă cu Saver™ SW. Setările preconfigurate din fabricaţie sunt:

AHA ERC 2010 Adult 1. Şoc 150 J 2. Şoc 150 J 3. Şoc 200 J
AHA ERC 2010 Pediatric 1. Şoc 50 J 2. Şoc 50 J 3. Şoc 50 J

Timp de încărcare: 150 J în sub 8 secunde, 200 J în sub 12 secunde.

Controale:şoc, on/off

Sistemul de analiză a pacientului

Metodă: evaluează ECG-ul pacientului, calitatea semnalului, integritatea contactului electrozilor şi impedanţa pacientului pentru a determina necesitatea defibrilării

Senzitivitate/specificitate: în conformitate cu cerinţele AAMI DF80:2003

Condiţii fizice şi de mediu

 • Temperatură de operare: 0°C la 50°C
 • Temperatură de depozitare: -10°C la 50°C
 • Umiditate relativă: 5% - 95% (fără condens)
 • Rezistenţă la apă: IEC 60529/EN 60529 IP56
 • Altitudine: 0 la 4575 m
 • Şoc: MIL STD 810F Metoda 516.5 Procedura I (40G)
 • Vibraţii:
  • MIL STDF Metoda 514.5+
  • Categoria 4 transport camion
  • Categoria 7 vehicul aviatic – Jet 737 şi aviaţie generală
 • EMC: EN60601-1-2 a doua ediţie 2001
 • Emisii radiate: CISPR11:1997 +1A:1999+A2:2000
 • Imunitatate descărcare electrostatică: EN61000-4-2:1995 (8KV)+A1:1998+A2:2000
 • Imunitate RF: EN61000-4-3:1996, 80MHz – 2.5GHz, (10V/m)+A1:1998+A2:2000
 • Imunitate câmp magnetic: EN61000-4-8:1993 (3A/m)+A1:2000
 • Vehicul aviatic: RTCA/DO – 160D: 1997, secţiunea 21 (categoria M)

Managementul datelor

 • Tip: memorie internă
 • Capacitatea memoriei: 90 minute de ECG şi înregistrare evenimente/incidente
 • Capacitate suplimentară: cablu USB conectat la PC şi software compatibil Windows Saver® EVO (se descarcă gratuit de pe site-ul producătorului)

Pachet baterie + electrozi PAD-PAK

 • Durata de viaţă a carcasei: se verifică data expirării (4 ani de la data fabricaţiei)
 • Greutate: 0,2 kg
 • Dimensiune: 10cm x 13,3cm x 2,4cm

Baterie

 • Tip: Dioxid de Litiu Mangan (LiMnO2), 18V 1,5Ah
 • Capacitate: peste 60 şocuri la energie maxima (200J)

Electrozi

 • Durata de viaţă: 4 ani de la data producţiei
 • Electrozi: electrozi de unică folosinţă Samaritan®
 • Amplasare: anterior – lateral (adult), anterior – posterior (pediatric)
 • Zonă activă cu gel: 100 cm2
 • Lungimea cablului: 1 m

Galerie Imagini

Detalii Samaritan® PDU 400

Defibrilatorul personal Heartsine® PDU 400 este un defibrilator semiautomat portabil care a fost conceput pentru a acoperi un risc crescut de stop cardiac pe care îl are o persoană, potențială victimă. Interfața cu utilizatorul e simplă, intuitivă și asemenea celorlalte două modele de defibrilatoare pentru acces public, ghidează salvatorul pas-cu-pas în procesul de salvare a vieții cu ajutorul comenzilor vocale și indicatoarelor vizuale.

PDU 400 este un dispozitiv de unică folosință, o unitate compactă ce integrează bateria și padelele autoadezive pentru defibrilare – tot ce e nevoie pentru a salva viața unui prieten sau membru al familiei.

PDU 400 are 5 ani de garanție.

Caracteristici și beneficii

Garanție: 5 ani, inclusiv bateria și electrozii

Eficient din punct de vedere al costurilor

Ușor de utilizat: comenzi vocale, semnale auditive și indicatoare vizuale ce ghidează utilizatorul pe parcursul întregului proces. Comenzile vocale sunt în limba română!

Pentru pacienți peste 25 kg (copii și adulți)

Autotestare automată a sistemului pentru a garanta că este gata de utilizare în orice moment

Datele referitoare la evenimente sunt memorate și salvate pe un card de memorie SD standard, care poate fi scos și dat medicului, la cerere.

Galerie Imagini

Accesorii HeartSine®

Pad-Pak™ / Pediatric-Pak™

mai multe imagini

Cartuș consumabil baterie + padele autoadezive pentru defibrilare, cu valabilitate 4 ani de la data fabricației.

Pad-Pak™ - cartuș adult, de culoare gri, pentru pacienți peste 25 kg (peste 8 ani)

Pediatric-Pak™ - cartuș pediatric, de culoare roz, pentru pacienți între 1 – 8 ani (sub 25 kg)

Saver® EVO – software de management al datelor

Este un program pentru descărcarea, analiza și tipărirea formelor de undă ECG și al istoricului de evenimente memorate de către defibrilatoarele samaritan® PAD 350P și 500P.

Caracteristici:

 • Documentație cuprinzătoare a evenimentelor pentru analiza efectuată de către personalul medical calificat
 • Raportarea în stilul Utstein și capacitatea de a exporta rapoartele
 • Setarea datelor de configurare ale fiecărui utilizator
 • Utilizare facilă

Defibrilator-simulator samaritan® PAD Trainer

mai multe imagini

Celor două modele reale 350P și 500P le corespund câte o variantă simulată pentru fiecare și anume PAD Trainer 350P și PAD Trainer 500P cu asistență RCP. Cu ajutorul acestor dispozitive se simulează întregul proces de salvare a vieții în caz de stop cardiac, defibrilatoarele arătând exact ca dispozitivele reale și fiind capabile să simuleze scenarii similare celor posibile în realitate.

Caracteristici:

 • Fiecare dispozitiv are programate 4 scenarii de simulare
 • Prevăzute cu telecomandă pentru coordonarea de la distanță a simulatoarelor
 • Conțin electrozi, acumulator, încărcător și cablu de transfer de date

Cutii pentru protecție și depozitare

Sunt disponibile mai multe variante de cutii pentru interior sau exterior, din plexiglas, plastic dur, metal, cu sau fără sistem special de blocare, încălzire sau alarmă la deschidere.

Despre MEDIMPACT

Suntem prezenţi pe piaţa românească din 2001, dezvoltând de-a lungul anilor relaţii durabile atât cu partenerii din străinătate, producători de echipamente şi consumabile medicale şi producători de sisteme pentru instruire medicală, cât şi cu partenerii români, clienţi şi furnizori de produse şi servicii.

Produsele noastre se grupează în două mari categorii:

 • Sisteme pentru instruire şi simulare medicală
 • Echipamente şi consumabile medicale pentru prim ajutor, medicină de urgenţă şi terapie critică

O echipă tânără şi entuziastă, o gamă de produse şi servicii de cea mai bună calitate, relaţii parteneriale bazate pe încredere, corectitudine şi profesionalism – acestea sunt câteva elemente ce caracterizează compania Medimpact.

De mai bine de 10 ani, lumea asociază compania Medimpact cu ideea furnizării de:

 1. Sisteme de instruire şi simulatoare medicale.
 2. Echipamente şi consumabile medicale pentru prim ajutor, medicină de urgenţă şi terapie critică.

Şi ne mai ştie ca pe o echipă tânără, dinamică şi cu poftă de viaţă.

Lucrăm cu parteneri români şi străini producători de echipamente şi consumabile medicale precum şi producători de sisteme pentru instruire medicală.

Parteneriatele noastre s-au bazat mereu pe încredere, corectitudine şi profesionalism.

Credem în ceea ce facem şi încercăm să dovedim acest lucru în fiecare zi.

Medimpact S.R.L. / Cod fiscal: RO13720895 / Nr Registrul Comerțului: J12/293/2001